Podjetniški zajtrki v marcu

Vsak petek dopoldne ob 8.30 na Območni obrtno-podjetniški zbornici Ljubljana Vič poteka podjetniški zajtrk, ki je vedno dobro obiskan. Nanj povabimo gosta, ki nam v prijetnem klepetu predstavi določeno temo. Prvi petek v mesecu marcu smo gostili Anjo Štrovs, odvetnico na temo Na kaj mora biti podjetnik s pravnega vidika pozoren pri najemanju in oddajanju nepremičnin. Udeleženci so spoznali na kaj morajo biti s pravnega vidika še posebej pozorni pri najemanju in oddajanju nepremičnin, način odpovedi najemne pogodbe in spoznali zastarele predpise, ki urejajo to področje.

Drugi petek v marcu smo gostili Luka Guština, predsednika naložbenega odbora Vzajemci Skupine na temo Finančni seminar osebno o osebnih financah. Namen predstavitve je bila izboljšati znanje o osebnih financah in predstaviti kako prepoznati dobre produkte ter se hkrati izogniti pastem slabih naložb. Gost je predstavil kako učinkovito ravnati s svojimi prihodki, kakšna so tveganja, stroški in morebitne pasti posameznih finančnih produktov.

Tretji petek v marcu je bil gost podjetniškega zajtrka Andrej Bohinc, univ. dipl. ekon. na temo Kaj mora podjetnik vedeti o kriptovalutah. Gost je predstavil svetovni fenomen, kriptovalute ki so poleg tega, da se uporabljajo za plačila, odprle tudi neverjetno dinamičen, hitro rastoči trg za vlagatelje in špekulante.

Četrti petek v marcu je bil gost podjetniškega zajtrka Igor Hostnik, direktor prodaje in marketinga, Unistar LC d.o.o. na temo Tehnične, kadrovske in procesne rešitve s področja varstva osebnih podatkov.  Udeleženci so spoznali ZVOP-1, ki na več mestih določa obveznosti upravljavcev osebnih podatkov, ki jih morajo ti spoštovati, da se zagotovi zakonita in poštena obdelava osebnih podatkov, kako zagotavljati točnost in ažurnost osebnih podatkov, brisanje in uničenje osebnih podatkov, kako zagotoviti sledljivost, lastni notranji akti in oblikovanje seznama oseb, ki so odgovorne za posamezne zbirke osebnih podatkov.

Peti petek v marcu je bil gost podjetniškega zajtrka mag. Igor Marinšek, KAM-A, podjetniško in poslovno svetovanje na temo Kako lahko z osebnim bančništvom ohranimo realno vrednost svojega premoženja na varen in likviden način. Predstavil je možnosti kako biti dober gospodar svojega premoženja, ki bo dolgoročno ohranjalo vrednost in jo še povečevalo.

mag. Peter Grabner, sekretar OOZ Ljubljana Vič

Scroll to top