Podjetniški zajtrki v marcu

Vsak petek dopoldne ob 8.30 na Območni obrtno-podjetniški zbornici Ljubljana Vič poteka podjetniški zajtrk, ki je vedno dobro obiskan. Nanj povabimo gosta, ki nam v prijetnem klepetu predstavi določeno temo. Prvi petek v mesecu marcu smo gostili mag. Dejana Šramla, direktorja OOZ Logatec, ki je tudi zunanji predavatelj IBS Mednarodne poslovne šole Ljubljana in podjetniški svetovalec na temo Blagovne znamke: konkurenčna prednost za podjetja. Gost je predstavil kaj je blagovna znamka in na kaj vse morajo biti podjetja pozorna, ko gradijo podjetje oz. blagovno znamko, ki je lahko ključnega pomena za uspešnost vsakega podjetja.

Drugi petek v marcu smo v nabito polni sejni sobi gostili Vlasto Markoja, svetovalko sekcij OZS na temo obveznosti glede poročanja o embalaži skladno z novo uredbo o ravnanju z embalažo in odpadno embalažo s konkretnimi primeri iz prakse. Gostja je predstavila obveznostih glede poročanja o embalaži za gostince, frizerje in kozmetike. Predstavila je razlike med uvozniki blaga in distributerji in njihove obveznosti glede poročanja o uporabi embalaže.

Tretji petek v marcu smo gostili Matjaža Gačnika, Direktorja prodaje na temo Predstavitev platforme Hiveterminal za nakup in prodajo odprtih terjatev, ki temelji na tehnologiji veriženja blokov. Udeležencem podjetniškega zajtrka je predstavil platformo Hiveterminal za nakup in prodajo odprtih terjatev, malih in srednje velikih podjetji. S to platformo si podjetja zagotovijo hitro in cenovno dostopno likvidnost ter
hitrejši dostop do novih virov financiranja. Rešitev je nadvse uporabna tako za uporabnike, ki želijo dobiti fakturo z minimalno provizijo plačano pred rokom njene zapadlosti kot tudi za vse, ki želijo tovrstne fakture odkupovati.

Četrti petek v marcu je bil gost podjetniškega zajtrka Franci Gerbec, prokurist v Profundis d.o.o. in častni član Slovenskega nepremičninskega združenja FIABCI na temo Najnovejše dogajanje glede prihajajočega davka na nepremičnine ter izvajanje in bremenitve za plačilo nadomestila za uporabo stavbnega zemljišča. Gost je udeležencem nazorno predstavil problematiko in jih seznanil, kaj se novega dogaja na področju uvedbe davka na nepremičnine. Opozoril je na številne pomanjkljivosti dosedanjega ocenjevanja vrednosti nepremičnin in postopke za njihovo odpravo.

Peti petek v marcu so bili gostje podjetniškega zajtrka Tihomir Matijević, svetovalec za spletni marketing, Prabh amar deep Singh, specialist za Facebook oglase, Dropshipping, E-trgovine ter Simon Kuzma, specialist za podjetniško kulturo in izboljšanje izkušnje končnega uporabnika na temo Growth hacking ali kako povečati prodajo za 200% ali več. Gostje tokratnega podjetniškega zajtrka so predstavili enostavne trike za izboljšanje e-trgovine in uporabo marketinga pri optimizaciji poslovanja, optimizaciji prodajnih kanalov in odkrivanju novih.

 

mag. Peter Grabner, sekretar

Scroll to top