MI Elektronika prejela nagrado Ustvarjalci za stoletja

Družinsko podjetje MI elektronika, gazela osrednje Slovenije leta 2014, je prejelo nagrado ustvarjalci za stoletja, ki ga podeljuje mednarodni gospodarski forum Perspektive s 1178 člani v devetih državah jugovzhodne in zahodne Evrope. COTRUGLI Business School je podjetje MI Elektronika prepoznala kot eno izmed 100 najboljših podjetij južne in vzhodne Evrope na področju idej, inovacij in investicij v podjetništvu 2019.

Cilj projekta ustvarjalci za stoletja je javno priznanje najzaslužnejšim posameznikom, podjetjem in institucijam za prispevek k razvoju podjetništva v srednji in jugovzhodni Evropi. Letos je bilo za nagrado, ustanovljeno leta 2013, v sedmih kategorijah predlaganih kar 411 kandidatov iz Avstrije, Slovenije, Črne gore, Hrvaške, Italije, Norveške in Srbije. Mednarodni odbor je izbral in nagradil 56 najboljših iz šestih držav, priznanja pa so prejeli na slovesnosti v Dubrovniku, na kateri so sodelovali najvišji predstavniki hrvaške države, predstavniki diplomatskega zbora in nominirani podjetniki.

Članica OOZ Ljubljana Vič - MI elektronika se je med nagrajence uvrstila s svojim znanjem, ustvarjalnostjo in vrhunskimi rezultati, ki so podjetje uvrstili na vrh najboljših in najhitreje rastočih v osrednji Sloveniji. Podjetje pod vodstvom Ignaca Mertika je specializirano za proizvodnjo elektronskih sklopov v SMT- in THT-tehnologiji, kablov ter EMI- in RFI-fi ltrov iz lastnega razvoja. Danes v podjetju dela 40 strokovnjakov na
1400 kvadratnih metrov površin. Izdelke MI elektronike kupujejo najzahtevnejši kupci iz medicinske, vojaške, avtomobilske in telekomunikacijske industrije v Sloveniji, Nemčiji, Belgiji, Avstriji in ZDA.

mag. Peter Grabner, sekretar

Scroll to top