Podjetniški zajtrki v maju

Vsak petek dopoldne ob 8.30 na Območni obrtno-podjetniški zbornici Ljubljana Vič poteka podjetniški zajtrk, ki je vedno dobro obiskan. Nanj povabimo gosta, ki nam v prijetnem klepetu predstavi določeno temo. Prvi petek v mesecu maju smo gostili Vlasto Markoja, sekretarko sekcij na OZS, na temo Obveznosti iz nove Uredbe o ravnanju z embalažo in odpadno embalažo. Udeleženci so spoznali nove obveznosti, ki izhajajo
iz Uredbe o ravnanju z embalažo in odpadno embalažo, kdo je dolžan poročati in podrobnosti poročanja.

Drugi petek v maju sta bila gosta podjetniškega zajtrka na Območni obrtno-podjetniški zbornici Ljubljana Vič predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar in minister Zdravko Počivalšek na temo Predstavitev dela Vlade RS in možnosti sodelovanja za obrtnike in podjetnike. Cenjena gosta sta predstavila gospodarsko situacijo v Sloveniji in odgovarjala na vprašanja udeležencev.

Tretji petek v maju je bil gost podjetniškega zajtrka Alex Gregorič, Coach trener, Mars Venus d.o.o. na temo Za bolj samozavesten in prepričljiv nastop podjetnika. Udeleženci so spoznali različne komunikacijske sloge glede na okoliščine. Poseben poudarek je gost namenil prepričljivosti komunikacije podjetnika, ki najbolj temelji na vizualni prepričljivosti, sledi prepričljivost glasu in šele na zadnjem mestu verbalne spretnosti.

Četrti petek v maju je bil gost podjetniškega zajtrka Bojan Pečnik, vodja službe za storitve OZS na temo Kako oblikovati cene storitev na trgu. Udeleženci so spoznali na kaj morajo biti še posebej pozorni pri oblikovanju cen ter najpogostejše napake pri oblikovanju cen. Podjetnik mora znati izračunati lastno ceno svojega proizvoda ali storitve, ki mora biti vselej nižja od tržne.

mag. Peter Grabner, sekretar

Scroll to top