Podelitev priznanja Barjanec in utrinki z novoletnega podjetniškega žura

Sredi decembra smo na Območni obrtno-podjetniški zbornici Ljubljana Vič praznovali enajsto obletnico odprtja nove poslovne stavbe zbornice in že enajstič po vrsti trem članom - najzaslužnejšim obrtnikom in podjetnikom - podelili priznanje Barjanec.

Podelitev Barjanca je vzpodbuda za vse, da pomagajo drugim in se zavedajo svoje družbene odgovornosti. Biti marljiv ter pošten obrtnik in podjetnik je posebnega pomena za obrtništvo in širšo družbeno skupnost, kajti podjetniški uspeh je tesno povezan s širšo družbeno skupnostjo. Prav je, da je pomoč sočloveku in družbena odgovornost podjetja za večino izmed obrtnikov in podjetnikov pomemben del vsakdana.

Za podelitev priznanja Barjanec se upoštevajo merila, kot so urejenost obratovalnice, ugled obrtnika, dolgoletni staž, od 10 let naprej in aktivno delovanje v širši skupnosti. V nadaljevanju podrobneje predstavljamo nagrajence, ki so se z nesebičnim delom še posebej izkazali, tudi v okviru lokalne skupnosti:

  • Ignac Mertik, MI ELEKTRONIKA, proizvodnja elektronskih sklopov, d.o.o. iz Brezovice

Ignac Mertik je pred 33. leti kot izkušen komercialist in tehnolog iz takratne firme IMP Avtomatika odšel na svoje. Začel je v prostoru stanovanjske hiše, ob kateri so kasneje zgradili proizvodni objekt, ga večkrat razširili in povečevali proizvodne zmogljivosti.

Sprva je kot samostojni podjetnik, kasneje kot direktor in sedaj kot prokurist podjetja MI Elektronika d.o.o. zaznamoval vizijo in razvoj podjetja in organiziral odlično delovno ekipo zavzetih zaposlenih, ki soustvarjajo rast in razvoj podjetja. Vodenje podjetja je lansko leto predal svoji hčerki Sonji Rastoder in mu s tem še utrdil zanesljivo in stabilno delovanje. Novica, da je njegovo podjetje MI Elektronika d.o.o. iz Brezovice na razglasitvi Slovenska Gazela 2019 prejelo Bronasto gazelo nas je zelo razveselila. Podjetje, ki ga je moč že vrsto let videti kot prejemnika številnih priznanj, se je letos v močni konkurenci zavihtelo močno proti vrhu. Letošnja Bronasta gazela je tako potrditev uspešnega dela podjetja in pravih poslovnih odločitev.

Ignac, ki ga prijatelji ljubkovalno kličejo kar Nace, v prostem času obožuje ribolov in svojo barko. Poleg tega v prostem času ostaja podjetnik, kajti odlično se znajde tudi v turizmu, kjer ima več nastanitvenih kapacitet ob jadranskem morju za številne domače in tuje goste. Ignac Mertik je vzoren član Območne obrtno-podjetniške zbornice Ljubljana Vič.

  • Viljem Suhadolc, SUHADOLC AVTODVIGALA in storitve d.o.o. iz Podsmreke

Viljem Suhadolc je že leta 1983 začel na svoje s storitvami avto-prevozništva. Najprej je krajši čas prevažal stvari s tovornjakom s kesonom, kasneje je opravljal »kiparske« prevoze. Podjetje se je z leti razvijalo in danes postalo sodobno družinsko podjetje. Viljemu, ki ima še danes svoj s.p. sta se pridružila sinova Domen in Blaž, ki sta pred malo manj kot dvema letoma ustanovila podjetje Suhadolc avtodvigala d.o.o, ki ga tudi vodita. Danes skupaj v podjetju nudijo prevoz in dvigovanje tovora, prav tako ponujajo pomoč z dvigali ob gradnji ali drugih delih.

S svojo ponudbo kvalitetnega in varnega prevoza raznovrstnega tovora po Sloveniji in drugod so v veliko podporo svojim strankam. Storitve z dvigali, ki zajemajo tako natovarjanje raznovrstnega tovora, kot tudi asistenco pri montažah, gradnjah in obrezovanju dreves izboljšajo varnost dela in prihranijo veliko telesnih naporov. Vsi cenijo njegovo neprecenljivo podporo v družinskem podjetju ter skupaj načrtujejo svetlo prihodnost.

Viljema prijatelji najraje kličejo kar Vili. Je ponosen član Gasilskega društva Podsmreka in rad priskoči ljudem na pomoč. En mandat je bil v preteklosti tudi predsednik vaške skupnosti. Takrat so izvajali obsežna dela urejanja ceste, pločnikov in infrastrukture v Podsmreki. Je ponosen krajan Podsmreke in poskrbi, da sponzorirajo različne vaške prireditve in sodeluje pri postavljanju mlajev. Viljem Suhadolc je vzoren član Območne obrtno-podjetniške zbornice Ljubljana Vič.

  • Anton Vidmar, ETIS elektrotrgovina in servis, d.o.o. iz Ljubljane

Anton Vidmar, ki ga prijatelji kličejo Toni je po poklicu komercialist. Je direktor podjetja ETIS elektrotrgovina in servis, ki v teh dneh praznuje 30 let uspešnega delovanja. S svojim marljivim delom in sposobnostmi so v podjetju danes prepoznavni po tem, da že 30 let na prijazen način rešujejo težave in tegobe gospodinjstev po Sloveniji. V podjetju, kjer imajo 62 zaposlenih, ima vsak v ekipi svojo pozicijo in je
enakovreden član kolektiva.

So edino podjetje v Sloveniji, ki združuje ogromno izbiro preizkušene opreme in servis zanjo. Zaradi servisa in osebnega preizkušanja poznajo resnično uporabno vrednost opreme. Ker vedo kaj prodajajo lahko svojim strankam ponudijo brezskrbnost za vso življenjsko dobo izdelkov. V podjetju nudijo vrhunsko svetovanje, nakup z garancijo, podaljševanje trajanja z vrhunskim servisom in zamenjavo z novim izdelkom. Prodajajo, montirajo in servisirajo belo tehniko, kuhinje, gospodinjstvo, klimatizacijo, toplotne črpalke in naprave za hlajenje.

Anton je velik ljubitelj športa. Je aktualni predsednik Smučarskega kluba Brdo, kjer posebno pozornost posvečajo Biatlonu. V klubu so zelo aktivni, kajti poleg biatlona in smučarskih tekov organizirajo tudi Športni dan krajanov Brda in Vrhovcev z Gozdnim in hrčkovim tekom. Anton ima tudi hobi, ki bolj spominja na delo, to je nizka gradnja stavb na ključ. Rad organizira in vodi izvajalce, rad je povsod aktiven in pomaga
drugim. Anton Vidmar je vzoren član Območne obrtno-podjetniške zbornice Ljubljana Vič.

Vsem nagrajencem iskreno čestitamo!

 

mag. Peter Grabner, sekretar OOZ Ljubljana Vič

Scroll to top