Z novembrom še več eVročanja!

Seznam dokumentov, ki jih Finančna uprava RS vroča elektronsko, je vse daljši. Od 1. novembra bo elektronski način vročanja veljal tudi za sklepe o davčni izvršbi, s katerimi se izterjujejo neporavnane davčne obveznosti. Ker gre za zelo pomembne akte, vse pravne osebe pozivajo, da uredite vse potrebno za uspešno prejemanje elektronsko vročenih dokumentov. Da bi bil postopek za zavezanca čim bolj enostaven, so dodatno uredili tudi način pooblaščanja za elektronsko vročanje dokumentov. Zato je za vsako podjetje pomembno, da si pravočasno uredi eVročanje ali pa si priskrbi pooblaščenca.

V oktobru so se naši člani odzvali povabilu Urada vlade Republike Slovenije za Slovence v zamejstvu in po svetu, ki je v Münchnu organiziral uspešno poslovno konferenco, na temo mednarodnega povezovanja lokalnega podjetništva, z imenom Slovenska podjetnost. Srečanje je bilo namenjeno predstavitvi slovenskih podjetnikov iz Nemčije in Slovenije, udeležili pa so se ga tudi predstavniki treh podjetij iz OOZ Ljubljana Vič.

V nadaljevanju medsebojnega povezovanja s podjetniki iz sosednjih držav, ta mesec organiziramo srečanje na Gospodarski zbornici za avstrijsko Štajersko, v Gradcu. Z enodnevnim obiskom uspešnega izobraževalnega središča in visokotehnološkega podjetja želimo še okrepiti dobro medsebojno sodelovanje in odpirati trg našim članom tudi v naši soseščini. V jesenskem času so v polnem teku izobraževalni dogodki na naši zbornici, ki članom omogočajo dostop do kvalitetnih znanj tujih jezikov in specializiranih strokovnih seminarjev na cenovno ugoden način.

Scroll to top