Udeležili smo se uspešne konference v Münchnu

Urad vlade Republike Slovenije za Slovence v zamejstvu in po svetu je oktobra v Münchnu organiziral uspešno poslovno konferenco na temo mednarodnega povezovanja lokalnega podjetništva, z imenom Slovenska podjetnost. Srečanje je bilo namenjeno predstavitvi slovenskih podjetnikov iz Nemčije in Slovenije. Srečanja so se udeležili tudi predstavniki treh podjetij članic OOZ Ljubljana Vič.

Na srečanju, ki sta se ga udeležila tudi Jožef Keček, generalni konzul RS v Münchnu ter Gorazd Žmavc, minister za Slovence v zamejstvu in po svetu so se predstavili predstavniki Slovensko - bavarskega združenja v Münchnu, Poslovni klub ICS, Business Council Slovenia, Poslovni klub GeriS e.V., Slovenska gospodarska zveza iz Celovca, Bavarsko združenje trgovskih zastopnikov ter predstavnik Spirit Slovenia.

Srečanje je bilo namenjeno spodbujanju gospodarskega sodelovanja s slovenskimi podjetniki in poslovneži, ki delujejo v tujini oziroma v sosednjih državah. Podjetniki na obeh straneh si želijo več poslovnih stikov in povezav, zato lahko tovrstna srečanja pomenijo odskočno desko pri prodiranju na tuje trge. Še posebej koristen je bil match-making oziroma srečanje »ena na ena«, v drugem delu uspešne konference.

Scroll to top