Proti dodatnim obremenitvam gospodarstva

Obrtniki in podjetniki so za dvig neto plač delavcev, nasprotujejo pa dodatnim obremenitvam gospodarstva in višji obdavčitvi nepremičnin. To je med drugim pokazala anketa, ki jo je med svojimi člani izvedla Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije v minulih dneh. Skoraj vsi obrtniki in podjetniki (99 %) so v anketi odgovorili, da podpirajo predlog o razbremenitvi plač z dohodnino, pri čemer bi delavec ob enaki bruto plači dobil višje neto izplačilo. Anketiranci so v anketi izpostavili tudi glavna področja, s katerimi bi se morala spoprijeti nova vlada. Na prvem mestu je razbremenitev stroškov dela s spremembo zakona o dohodnini, sledi zahteva, da mora breme nadomestil v času bolniške odsotnosti preiti z delodajalca na Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije po 20 koledarskih dneh, sledi drugačna ureditev povračila škode delodajalcev v primeru nesreče pri delu, hitrejša pridobitev obrazca A1 ter sprememba metodologije za izračun omrežnin.

Letošnji, že 51. Mednarodni sejem obrti in podjetnosti, ki je bil med 11. in 16. septembrom v Celju je zopet upravičil pričakovanja. Na več kot tisoč kvadratnih metrih se je predstavila tudi Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije skupaj s strokovnimi sekcijami, območnimi zbornicami, člani ter domačimi in tujimi partnerji. Ogledati si je bilo mogoče Ulico obrti s predstavitvijo 14 obrtnih poklicev, številne inovacije, izdelke slovenskih obrtnikov in podjetnikov, zanimive so bile tudi okrogle mize, srečanja in izobraževalne delavnice.

Na srečanju prevozniških družin in prevozniških podjetij v Ajdovščini, so prevozniki predsednika Vlade Marjana Šarca in resorno ministrico Alenko Bratušek opozorili na nelojalno konkurenco, na nujnost izgradnje drugega tira in tretje razvojne osi ter na druge pereče probleme v prevozništvu. Tako Šarec kot Bratuškova sta izrazila podporo prevoznikom in zagotovila, da bosta pomagala po svojih močeh. Člani Upravnega odbora Območne obrtno-podjetniške zbornice Ljubljana Vič so se v začetku septembra sestali na svoji redni seji in obravnavali aktualne informacije o delu na zbornici in potrdili načrt izvedbe izobraževanj na zbornici za jesenski semester. Potrdili so potrebna vzdrževalna dela v prostorih na Tržaški 116 ter organizacijske aktivnosti za novoletno obdaritev otrok - Miklavž, organizacija podelitve priznanja Barjanec ter organizacijo strokovnega potovanja z ogledom proizvodnje na Dunaj.

Vsi člani Viške zbornice so v sklopu dodatne članarine OOZ Ljubljana Vič ali prispevka OOZ Ljubljana Vič deležni številnih ugodnosti za članstvo. Jesenski sklop jezikovnih tečajev, kjer bodo udeleženci pridobili nove spretnosti pri uporabi tujega jezika, se pričenja. Visoko kvaliteto zagotavljajo preizkušeni predavatelji, ki bodo poskrbeli za učinkovito in hitro učenje tujega jezika. Člani ste deležni tudi ponudbe ugodnih kratkoročnih kreditov. Poleg tega člane s posebnimi popusti vabimo k oglaševanju v reviji Naša pot, k najemu dvoran in učilnic za interno izobraževanje zaposlenih, kupcev ali poslovnih partnerjev. Članom nudimo brezplačno specialistično svetovanje s področja delovnopravne zakonodaje, prava, prenosa lastništva, davkov in podobno.

Ponujamo celovite pisarniške storitve za mala podjetja, izdelamo plačilne liste in s pomočjo profesionalne ekipe podizvajalcev strokovno prevzamemo vodenje računovodstva za člane. Člani OOZ Ljubljana Vič imajo v enoti medicine dela v Zdravstvenem domu Vič poseben popust na osnovne zdravniške preglede in dodatne storitve v okviru medicine dela. Pridružite se nam na petkovih podjetniških
zajtrkih in spoznajte gosta ter številne podjetnike s katerimi boste morda v prihodnosti sklepali posle. Radi bi vas spomnili tudi na številne ugodnosti kartice Mozaik podjetnih, ki jih najdete tudi na spletni strani www.mozaikpodjetnih.si. Mozaik podjetnih ponuja ugodnosti in prihranke, ki hitro presežejo višino članarine zbornici. Uporabite še spletno platformo MojObrtnik.com, ki obrtnikom in podjetnikom omogoča sodobno prodajo izdelkov in storitev. Vabimo vas tudi, da se nam pridružite na strokovnem potovanju z ogledom proizvodnje na Dunaju. Veselimo se vašega obiska na zbornici.

mag. Peter Grabner, sekretar

Scroll to top