Letos kar dva člana naše zbornice nominirana za Gazelo osrednjeslovenske regije

Že vse od leta 1991 poteka izbor najboljših hitro rastočih podjetij Slovenska gazela. Namen izbora za slovensko gazelo je nagraditi slovenska podjetja, ki so se izkazala v hitri rasti in prilagodljivosti ter dinamičnosti poslovanja. Največkrat so v izboru prepoznana majhna družinska podjetja, ki so s svojo inovativnostjo uspela najti tržno nišo. Od leta 2001 poteka izbor Slovenska gazela na šestih regijskih izborih, ki ga zaključijo z nacionalnim izborom Slovenske gazele. Izbor se je z leti uveljavil kot eden večjih poslovnih dogodkov v Sloveniji, da bi na ta način promovirali poslovno drznost, inovativnost in mednarodno uspešnost slovenskih podjetij. Od leta 2005 izbor organizira Družba medijskih vsebin Dnevnik.

Letošnja skupina nominirancev vključuje kar dve uspešni podjetji, ki sta članici Območne obrtno-podjetniške zbornice Ljubljana Vič. To sta podjetji MI Elektronika in Schwarzmann. Pred tednom dni je v Tehnološkem parku Ljubljana potekalo prvo regijsko srečanje nominiranih podjetij za Gazelo osrednjeslovenske regije. Na srečanju so svojo poslovno pot podjetij predstavili lastnik in prokurist podjetja MI Elektronika Ignac Mertik in njegova hči Sonja Rastoder, ki je prevzela direktorsko mesto, direktor podjetja Schwarzmann, Boštjan Bevec in Borut Čeh, direktor podjetja Labena.

Po besedah Boštjana Bevca v podjetju Schwarzmann odličnost enačijo kar z blagovno znamko Schwarzmann. Temu sledijo od starta, ko se predstavljajo kupcu, ali kasneje svojim zvestim kupcem. Kupce zanima kaj so v podjetju dobili v primerjavi s tistim, kar so dejansko pričakovali. Ko so svoje kupce povprašali, je večina povedala, da so dobili vsaj toliko, kot so pričakovali in plačali.

Po besedah Sonje Rastoder iz podjetja MI Elektronika moraš imeti dobro tehnologijo, da trgu sploh lahko slediš. Imeti pa morajo tudi dobre kadre, ki znajo delati z dobrimi stroji. Poleg tega morajo imeti tudi dobre pogajalce v marketingu, ki podjetju znajo pripeljati trg. Vodja mora znati vse to povezati, potrebuje še kanček sreče in uspeh je zagotovljen.

Obema iskrene čestitke za nominacijo in želja, da bi bila izbrana za Slovensko gazelo ali Gazelo osrednjeslovenske regije!

mag. Peter Grabner, sekretar

Scroll to top