Imamo Obrtnika leta 2017 in Podjetnika leta 2017

Za svojo poslovno odličnost je priznanje Obrtnik leta 2017, ki ga je Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije podelila 15. leto zapored, prejel kovinar Slavko Kržišnik iz Godoviča. Naziv Podjetnik leta 2017, ki ga je OZS podelila že 25-ič, pa si je za svoje poslovne dosežke prislužil podjetnik Miran Andrejek iz Kuzme. Letošnji najstarejši obrtnik leta je 86-letni mlinar Vladimir Korošec iz okolice Ptuja, ki nadaljuje 200-letno družinsko tradicijo mlinarstva. Na dogodku so podelili tudi mojstrske diplome že 17. generaciji mojstrov in mojstric. V uvodnem nagovoru na slavnostni podelitvi je predsednik OZS Branko Meh opozoril: »Že večkrat sem poudaril, da bi bilo zgodb o izjemnih in odličnih obrtnikih ter podjetnikih zagotovo še več, če bi imeli v Sloveniji prijaznejše poslovno okolje. Z drugimi besedami – če bi vlada realizirala vsaj polovico naših zahtev slovenske obrti in podjetništva.«

Michelinovi kuharji iz Italije so zaznamovali letošnje, že 10. strokovno srečanje gostincev, ki sta ga organizirala sekcija za gostinstvo in turizem pri OZS. Gostinci so na novinarski konferenci, ki je potekala v okviru srečanja, izpostavili problem toge delovne zakonodaje in pomanjkanje kadra ter obenem izrazili pričakovanje, da bi tudi v Sloveniji dobili prvo Michelinovo zvezdico. Naš član Uroš Bezek, Gostilna pri Koširju iz
Kamnika pod Krimom, je na dogodku prejel priznanje za kakovost v gostinski ponudbi.

Na okrogli mizi o izkušnjah poslovanja v tujini, ki se je v začetku novembra odvila v okviru prve konference o izzivih poslovanja v tujini v organizaciji Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije, so udeleženci izpostavili ključne probleme poslovanja v tujini. Obrtniki in podjetniki so podvrženi številnim inšpekcijskim nadzorom pri poslovanju v Avstriji, dodatne ovire pa jim je postavila tudi naša država z novim zakonom o čezmejnem opravljanju storitev.

Vsi člani Viške zbornice so v sklopu dodatne članarine OOZ Ljubljana Vič ali prispevka OOZ Ljubljana Vič deležni številnih ugodnosti za članstvo. Prvi sklop jezikovnih tečajev se zaključuje, januarja sledi novi sklop izobraževanja. Visoko kvaliteto zagotavljajo preizkušeni predavatelji, ki poskrbijo za učinkovito in hitro učenje tujega jezika. Člani ste do konca leta deležni tudi ponudbe ugodnih kratkoročnih kreditov za komitente A, B in C bonitetnega razreda iz pomladanskega razpisa. Poleg tega člane s posebnimi popusti vabimo k oglaševanju v reviji Naša pot, k najemu dvoran in učilnic za interno izobraževanje zaposlenih, kupcev ali poslovnih partnerjev. Članom nudimo brezplačno specialistično svetovanje s področja delovnopravne zakonodaje, prava, prenosa lastništva, davkov in podobno.

Ponujamo celovite pisarniške storitve za mala podjetja, izdelamo plačilne liste in s pomočjo profesionalne ekipe podizvajalcev strokovno prevzamemo vodenje računovodstva za člane. Člani OOZ Ljubljana Vič imajo v enoti medicine dela v Zdravstvenem domu Vič poseben popust na osnovne zdravniške preglede in dodatne storitve v okviru medicine dela. Radi bi vas spomnili tudi na številne ugodnosti kartice Mozaik podjetnih, ki jih najdete tudi na spletni strani www. mozaikpodjetnih.si. Mozaik podjetnih ponuja ugodnosti in prihranke, ki hitro presežejo višino članarine zbornici. Uporabite še spletno platformo MojObrtnik.com, ki obrtnikom in podjetnikom omogoča sodobno prodajo izdelkov in storitev. Veselimo se vašega obiska na zbornici, pri nas ste vedno dobrodošli.

mag. Peter Grabner, sekretar

Scroll to top