Gostilna pri Koširju Uroš Bezek s.p. − dobitnik priznanja za kakovost gostinske ponudbe

Sekcija za gostinstvo in turizem pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije je na tradicionalnem strokovnem srečanju gostincev novembra v Portorožu podelila priznanja za jubilej in za kakovost gostinske ponudbe. Naš član Uroš Bezek, ki vodi Gostilno pri Koširju v Preserjah, je prejel priznanje za kakovost gostinske ponudbe.

Gostilna pri Koširju ima dolgo zgodovino, saj začetke Koširjevih uvrščajo v davno leto 1850, ko se je pričela gradnja železniške proge Dunaj - Trst. Od leta 2004 gostilno vodi Uroš Bezek ob pomoči družinskih članov. Ponudba Gostilne pri Koširju med tednom sestoji iz dnevne ponudbe svežih malic, ob nedeljah in praznikih pa ponudijo še kosila. Vse dni v tednu so na voljo tudi ostale jedi po naročilu. Hišna specialiteta je zrezek Košir, ki ga poleg ljubljanskega ter naravnega zrezka z gobicami najbolj obožujejo njihovi italijanski gostje. Sladkosnedneži in najmlajši ne morejo brez tort in ostalih sladic, po katerih gostilna še posebej slovi. Ponudijo tudi catering, hladni ali topli bife, finger food, po želji pa lahko na želeno lokacijo dostavijo tudi bolj zahtevne jedi. Z organizacijo dogodkov lahko poskrbijo tudi za obsežne zaključene družbe do 110 gostov.

Gostje prihajajo v gostilno od blizu in daleč. Številni pridejo z avtobusom, od turistov, pohodnikov in romarjev. Veliko se ustavljajo tudi Američani, Avstralci, Nemci in Italijani. Tradicija in mladostna zagnanost jim omogočata ohranjati bogato dediščino in graditi visoko gostinsko kakovost ob robu Ljubljanskega Barja.

Iskrene čestitke!

Scroll to top