Strokovno in družabno srečanje prevoznikov in prevozniških družin nadvse uspešno

Sekcija za promet pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije in Združenje za promet pri Gospodarski zbornici Slovenije sta zadnjo soboto v septembru v Ljubljani organizirali veliko strokovno in družabno srečanje prevoznikov in prevozniških družin.

Na srečanju, ki se ga je udeležilo več kot 1000 prevoznikov in njihovih družin, so prevozniki ponovno dokazali, da ostajajo enotni in povezani. »To je prvo druženje slovenskih prevozniških družin, katerega namen je, da se povežemo in da dokažemo, da smo enotni,« je uvodoma dejal predsednik Sekcije za promet pri OZS Peter Pišek.

Obiskal jih je tudi resorni minister Petra Gašperšič, ki je dejal, da imajo s prevozniki vzpostavljen konstruktiven dialog, na ministrstvu pa si prizadevajo iskati rešitve, ki lahko doprinesejo k večji konkurenčnosti slovenskega prevozništva. Slovenska družinska podjetja, tudi prevozniška, so večinoma majhna, vseeno pa ustvarijo kar tri četrtine dodane vrednosti slovenskih podjetij in delovnih mest. V strokovnem delu srečanja so za obiskovalce pripravili predavanje o prenosu lastništva podjetij na mlajše generacije, predstavitev prihodnosti digitalizacije v transportni dejavnosti in predstavitev elektronskega cestninjenja v Sloveniji od 2018. Prevoznike je obiskal in nagovoril tudi predsednik RS Borut Pahor, za glasbeno popestritev pa je poskrbel ansambel Modrijani.

Mag. Peter Grabner

Scroll to top