Spoštovane članice in člani!

Leto 2017 se je izteklo. To je bilo še eno uspešno leto, ko je naša Obrtno-podjetniška zbornica Ljubljana Vič beležila učinkovito delovanje in medsebojno povezovanje ter združevanje obrtnikov in podjetnikov. Z velikim zadovoljstvom se oziramo na skupno prehojeno pot. Z veseljem srečujemo obrtnike in podjetnike, ki zagotavljajo, da sedaj pa že bo, kajti v tem letu se je gospodarska situacija v Sloveniji vidno izboljšala. Le mačehovski odnos države do obrtnikov in podjetnikov žal še vedno ostaja. Obrtniki in podjetniki imamo vse prepogosto upravičeno občutek, da nam družba ne priznava mesta, ki si ga zaslužimo.

Spomnimo, da imamo obrtniki več kot 100 nerealiziranih zahtev obrti in podjetništva, ki predstavljajo osnovo za nov zagon malega gospodarstva. Državni veljaki pa so letos sprejeli neusklajen zakon o vajeništvu, ki je bil drugačen od predlogov nas obrtnikov in podjetnikov ter poizkušali naložiti obrtnikom in podjetnikov nova bremena s predlogom zdravstvene in davčne reforme. Nujna je sprememba izračuna omrežnin, kar bo naša zahteva v prihodnje. Samo skupaj z vami smo se uspeli obraniti novih davčnih bremen.

Obrtniki in podjetniki se zavedamo, kako nujno potrebujemo svojo stanovsko organizacijo. Vidna je povečana podpora naši organizaciji, kar se kaže v vašem sodelovanju in podpori. Samo združeni lahko zahtevamo od državne birokracije boljše pogoje za naše delovanje in razvoj malega gospodarstva. V sodelovanju z Obrtno-podjetniško zbornico Slovenije in drugimi zbornicami od države in državnih organov zahtevamo, da obrtnikom in podjetnikom ne nalaga nepotrebnih bremen in s tem zmanjšuje našo konkurenčnost na globalnem trgu. Hočemo razvito in konkurenčno poslovno okolje, ki bo znalo ceniti delo obrtnika in slehernega delavca. Z našim delovanjem smo si postavili za naš cilj večji ugled obrtnikov in podjetnikov v naši družbi.

Z vašo pomočjo in pripadnostjo zbornici smo skupaj že veliko dosegli. Dosegli smo umik davčne reforme za primer pavšalistov, dosegli smo, da še ni bila sprejeta zdravstvena reforma, ki bi udarila po obrtnikih in podjetnikih, dosegli smo poenostavljen postopek pridobitve potrdila A1 za sektor transporta in podobno. Veseli smo vas, drage članice in člani, ko sodelujete z zbornico, se udeležite seminarjev, izobraževanja, podjetniškega zajtrka ali preprosto za svoje podjetje izkoristite ugodno ponudbo medicine dela, ki jo nudimo svojim članom. Vabimo vas, da se nam pridružite in na srečanje povabite tudi svoje prijatelje. Nudimo vam brezplačno strokovno svetovanje, prijave in odjave delavcev v zdravstveno zavarovanje, naučite se lahko tujega jezika ali utrjujete že obstoječe znanje. Na zbornici smo poskrbeli tudi za ugodne kratkoročne kredite. Vas in vaše poslovne partnerje vabimo, da se nam pridružite, da skupaj oblikujemo nove predloge za zahteve obrti in podjetništva.

Vsakemu članu pomagamo na različnih področjih poslovanja,od svetovanja, ustreznega poslovanja v skladu z zakonodajo, mu pomagamo pri mreženju in iskanju novih strank ter ga izobrazimo za poslovanje tudi izven meja Slovenije. Člani namreč pričakujemo celovito ponudbo zbornice, ki zajema kompletno ponudbo računovodskih in pisarniških storitev za malega podjetnika, aktivnosti na področju mreženja, sodelovanja s tujino in iskanja novih poslovnih priložnosti ter storitev točke VEM. Vsak mesec izdamo revijo Naša pot, kjer brezplačno predstavimo našega člana in damo možnost oglaševanja. Vsak teden člani prejmete tudi aktualne novice po elektronski pošti. Dodati moramo še skupne sejemske projekte in družabna srečanja, kot so srečanje na Setnici, Miklavževanje in podelitev priznanja Barjanec.

Ob letu, ki se izteka, se želim zahvaliti vsem vam članom za podporo, da ste ostali z nami, da smo skupaj močnejši in učinkovitejši. Hvala vam za vsako plačano članarino, za vsako naročeno storitev in za vsak telefonski klic ali obisk na zbornici. Hvala vsem poslancem skupščine, članom upravnega odbora in članom delovnih komisij za vaš dragoceni čas, da ste se marljivo, brez sejnin in povrnitve potnih stroškov udeleževali številnih sestankov, na katerih smo iskali najboljše rešitve za naše člane in zbornico.

Vsem članicam in članom naše zbornice ter vsem ostalim podjetnicam in podjetnikom in vsem vašim najdražjim želim vesel božič ter veliko zdravja, sreče in poslovnih uspehov v letu 2018! Ob tej priložnosti vas še posebej vabim, da se v četrtek, 14. decembra udeležite prednovoletnega srečanja s slavnostno podelitvijo priznanja Barjanec našim članom, ki so se v tem letu še posebej izkazali v odnosu do drugih.Vljudno vabljeni!

Jernej Dolinar, predsednik

Vljudno vabljeni tudi k ogledu videoposnetkaNovoletna poslanica članom Branka Meha predsednika Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije

Scroll to top