Podjetniški zajtrki v septembru

Vsak petek dopoldne ob 8.30 na Območni obrtno-podjetniški zbornici Ljubljana Vič poteka podjetniški zajtrk, ki je vedno dobro obiskan. Nanj povabimo gosta, ki nam ob prijetnem klepetu predstavi določeno temo. Prvi petek v mesecu septembru smo gostili Ireno Kuntarič Hribar, sekretarko, vodjo Sektorja za vseživljenjsko učenje na Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti na temo Aktivnosti za pomoč mladim pri odločitvi za perspektiven in zaposljiv poklic. Predstavila je možnosti državnega štipendiranja učencev in sofi nanciranja kadrovskih štipendij. Beseda je tekla tudi o defi citarnih poklicih, ki še niso dovolj atraktivno predstavljeni učencem in staršem, da bi se večkrat odločali za tovrstne poklice.

Drugi petek v septembru smo gostili Matica Župančiča iz podjetja Moj servis d.o.o. na temo informacijskih tehnologij, zaščite pred virusi in kibernetskimi napadi. Gost je predstavil več možnosti za učinkovito zaščito pred kibernetskimi napadi, ki postajajo vse večja grožnja tudi za obrtnike in podjetnike v Sloveniji.

Tretji petek v septembru je bila gostja podjetniškega zajtrka Patricija Rupar, specialistka za Google oglaševanje iz podjetja Optiweb d.o.o. na temo Učinkovito oglaševanje preko Google in Facebook. Gostja je udeležencem predstavila različne možnosti uporabe digitalnega marketinga. Predstavila je brezplačni marketing in plačljivi marketing, kjer zakupimo oglase, ključne besede v iskalnikih s poudarkom na ciljanih skupinah potrošnikov.

Četrti petek v septembru je bila gostja podjetniškega zajtrka gospa Katja HAFNER, univ. dipl. prav. s p.d.i., slovenska in evropska zastopnica za znamke in modele iz podjetja BRANDA d.o.o. na temo Vrednost intelektualne lastnine, pravice in zaščita. Udeleženci so se seznanili z različnimi vrstami intelektualne zaščite in nujnosti zaščite lastne blagovne znamke. Zaščita blagovne znamke je relativno poceni, zato bi jo podjetja v izogib kasnejšim težavam morala zaščiti.

Peti petek v septembru sta bila gosta podjetniškega zajtrka Anton in Marko Dolinšek, ki vodita podjetje Dolinšek transport d.o.o.. Tema srečanja je bila Sodobne rešitve priprave terena za gradnjo objektov in prevoza sipkih materialov. Predstavila sta posebnosti zemeljskih del na zahtevnih zemljiščih in blizu obstoječih objektov, več različnih sistemov pilotiranja in utrjevanja terena ter načine izvedb rušitvenih del z reciklažo materiala.

mag. Peter Grabner, sekretar

Scroll to top