Podjetniški zajtrki v oktobru

podjetniški zajtrki v oktobru

Vsak petek dopoldne ob 8.30 na Območni obrtno-podjetniški zbornici Ljubljana Vič poteka podjetniški zajtrk, ki je vedno dobro obiskan. Nanj povabimo gosta, ki nam v prijetnem klepetu predstavi določeno temo. Prvi petek v mesecu oktobru smo gostili Polono Štajnar, Majo Rihar, Kajo Kosec in Jureta Cerarja na temo Zdrav pri delu - analiza in program ter ukrepi za učinkovito izvajanje promocije zdravja na delovnem mestu. Polona Štajnar je izvedla predstavitev na temo Kako z majhnimi koraki do zdravja, Maja Rihar na temo Z dobro pisarno do zdravja, Kaja Kosec na temo Z dialogom do zdravja in Jure Cerar je predstavil primer prakse Vitalno podjetje.

Drugi petek v oktobru smo gostili Karla Stanovnika, Business Development, Špica International d.o.o. na temo Kako hitreje in natančneje popisati osnovna sredstva z manj vloženega truda – triki in nasveti. Strokovnjak za inventuro je na podjetniškem zajtrku predstavil, kako prihraniti kar največ časa in sredstev pri popisu, hkrati pa bistveno povečati zanesljivost podatkov.

Tretji petek v oktobru je bila gostja podjetniškega zajtrka Matejka Rotar, direktorica, ROTAR kmetijsko-vrtnarska trgovina in servis, d.o.o., Eurogarden d.o.o. na temo Inovativne in praktične rešitve za dom in vrt. Skupaj s predstavniki podjetja so udeležencem podrobneje predstavili možnosti in načine ter številne pripomočke za inovativno delo na vrtu. Predstavili so sodobne trende za gojenje vrtnin in zasaditev okrasnih zelenih sten ter praktično uporabo robotske kosilnice, ki uporabnike razbremeni košnje in ohranja visoko kvaliteto trate.

Četrti petek v oktobru so bili gostje podjetniškega zajtrka Marko Novak, Skupina Optima d.o.o, Maribor, Leon Kobetič, LOCUS d.o.o. Domžale, Franci Gerbec, Profundis d.o.o. Domžale na temo razlik pri obremenitvah podjetnikov za nadomestila za uporabo stavbnega zemljišča, podatki za potrebe odmere in praktična pravna vprašanja. Strokovnjaki Slovenskega nepremičninskega združenja FIABCI so predstavili različne vidike obračunavanja nadomestila za uporabo stavbnega zemljišča in razlike, ki se pojavljajo v praksi.

mag. Peter Grabner, sekretar

Scroll to top