Strokovna potovanja z ogledom proizvodnje

Vljudno vas vabimo na dvodnevno strokovno potovanje z ogledom proizvodnje STUTTGART, PORSCHE IN MERCEDES

Te tri besede so tesno povezane. Le kdo ne pozna teh imen in njihovegarojstnega mesta!? Tako bo šlo...

PRVI DAN, nedelja, 26.11.2017
Ko se bo sobota prevesila v nedeljo, se bomo zbrali kot vedno na Viču pri Dolgem mostu. Od tu nas bo avtobus odpeljal proti severu. Krajev kot je Beljak ali Salzburg pa tudi Munchen ne bomo videli, ker bo še noč. Bo pa dan v Ulmu, starodavnem mestu na križišču pomembnih trgovskih poti, kjer se bomo ustavili in si ogledali središče kraja, ki se omenja že leta 850. Zaradi ekonomske pomembnosti mu je že Barbarossa podelil naziv cesarsko mesto, ki je sprejemalo ukaze le od cesarja. Z odkritjem Amerike in tridesetletno vojno je pomembnost Ulma padla, utrjen je bil le še sredi 19.stol.v pričakovanju vojne s Francijo in uničen med močnim bombardiranjem leta 1944. Ni pa bila porušena gotska katedrala, ki se ponaša z najvišjim zvonikom na svetu. Kar 161 metrov meri in nekaj manj kot 800 stopnic vas pripelje do čudovitega razgleda tja do Alp.

    

V Stuttgart prispemo popoldne, sledi ogled MERCEDESOVEGA MUZEJA. Daimler, Benz in Maybach tu že od leta 1903 izdelujejo avtomobile, zato Stuttgart po pravici velja za zibelko avtomobilizma. Pozno popoldne sledi ogled mesta, katerega zgodovina seže kakšnih 6000 let nazaj. V času rimskih osvajanj je postalo pomembno križišče trgovcev in vojakov, potem pa so od severa pridrli Germani in zbrisali kraj iz zgodovine. Za par stoletij. Potem pa je šlo le še navzgor. Pridne roke in prave ideje so zgradile industrijo, ki v širši regiji zaposluje par milijonov ljudi, od tega kakšnih 40% tujcev. Ogledali si bomo center mesta, ki je staro, čeprav po intenzivnem bombardiranju uničeno, vendar skrbno restavrirano. Lahko občudujemo farno cerkev iz 12. stoletja, pa baročni grad iz 18. stoletja, tu je univerza in veliko moderne arhitekture. Potem pa v hotel, na večerjo in k počitku.

DRUGI DAN, ponedeljek, 27.11.2017
Po zajtrku se odpeljemo do TOVARNE PORSCHE, kjer si pod strokovnim vodstvom ogledamo proizvodnjo vozil. Ogled proizvodnje traja okoli 2 uri in se prehodi okoli 3 km poti. Slikanje ni dovoljeno, tudi mobilne telefone bomo morali pustiti na recepciji. Vendar bomo po izhodu vedeli, zakaj je cena teh biserov tako visoka.

Na poti domov hočemo izkoristiti še tisto malo svetlobe, ki nam bo ostala, da si na hitro ogledamo še Augsburg. To je kraj, kjer so pred dobrim tisočletjem Nemci zaustavili madžarske konjenike, kjer so katoliki in protestanti dosegli dogovor o toleranci in koder je živel najbogatejši Evropejec Fugger. Mesto, tako imenovano v čast rimskega cezarja Avgusta je vredno ogleda.
Potem pa domov, kamor prispemo pozno ponoči.

VKLJUČENO:

  • Prevoz z modernim turističnim avtobusom
  • Spremstvo izkušenega vodnika z licenco GZ
  • Dva šoferja
  • Prenočevanje v hotelu turistične kategorije v dvoposteljnih sobah T/WC
  • Zajtrk in večerja
  • Vstopnine
  • DDV in organizacija izleta

NI VKLJUČENO:

  • Zavarovanje rizika odpovedi – 9€
  • Enoposteljna soba – 30€

CENA strokovnega potovanje znaša 192€ na osebo (minimalno 30 potnikov) oz. 259€ na osebo (minimalno 20 potnikov).
PRIJAVE najkasneje do 26.10.2017 na OOZ Ljubljana Vič, Tržaška cesta 207, Ljubljana, e-pošta: info@ooz-ljvic.si, faks 01 257 20 90

Scroll to top