Mednarodni obrtni sejem dobro obiskan

Številke in odzivi z mednarodnega obrtnega sejma kažejo, da je sejem izpolnil pričakovanja tako obiskovalcev kot razstavljavcev. Vsi kazalci nakazujejo, da se trendi gospodarstva v Sloveniji dvigujejo, tudi rezultati ankete zadovoljstva med obiskovalci in razstavljavci so zelo obetavni. »Večina obiskovalcev je sejem ocenila z oceno uspešno ali zelo uspešno, več kot 80 odstotkov jih bo sejem obiskalo ponovno prihodnje leto. Tudi dve tretjini razstavljavcev sta sejem ocenili za uspešen, več kot 75 odstotkov pa je sodelovanje napovedalo tudi prihodnje leto. Na osnovi teh podatkov lahko letošnji sejem ocenim kot uspešen,« je zatrdil izvršni direktor družbe Celjski sejem d.d., mag. Robert Otorepec. Po besedah predsednika OZS Branka Meha je bil posebej pomemben dogodek na sejmu podpis pisma o nameri med OZS in Smučarsko zvezo Slovenije, ki se ga je udeležil tudi smučarski skakalec Peter Prevc. Izpostavil je tudi podpis pogodbe o nameri z NLB. Z njimi sicer že uspešno sodelujejo, sedaj pa so se dogovorili, da bodo obrtniki in podjetniki še lažje prihajali do finančnih sredstev. Predstavniki Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije, Gospodarske zbornice Slovenije, Združenja delodajalcev Slovenije, Združenja delodajalcev obrti in podjetnikov Slovenije in Kluba slovenskih podjetnikov – SBC obveščajo javnost, da so si ključni predstavniki gospodarstva v zvezi z davčnimi spremembami več mesecev prizadevali z argumenti prepričati Vlado RS, da naj bo davčna reforma odločna, razvojna in pravična. Ugotavljajo, da Vlada RS argumentov ni upoštevala. Pri tem se je sklicevala na javno-finančno konsolidacijo, zaradi katere menda ni mogoče storiti nič več. Po besedah predstavnikov dejstva govorijo drugače. Država pobere 1,3 milijarde EUR več davčnih prilivov kot leta 2013. Javnim uslužbencem v povprečju deli po tisoč EUR bruto višje plače na leto. Zaposlenim v gospodarstvu, ki pomeni večino volivcev, z davčnimi spremembami ponuja le drobtinice (v povprečju letos dobijo 24 EUR, prihodnje leto okoli 150 EUR bruto na leto). Podjetja pa celo dodatno obremenjuje, tudi z davčnim prestrukturiranjem. Torej ne drži, da ni možna odločnejša davčna reforma. Drži pa, da vlada bremena deli krivično, zatrjujejo predstavniki gospodarstva.
Konec septembra se je sestal Upravni odbor Območne obrtnopodjetniške zbornice Ljubljana Vič in se seznanil z aktualnim poslovanjem zbornice. Sprejel je potrebne sklepe za aktivnosti zbornice v jesenskem obdobju in potrdil predlagane spremembe in dopolnitve statuta Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije. Vsi člani so v sklopu dodatne članarine OOZ Ljubljana Vič ali prispevka OOZ Ljubljana Vič deležni številnih ugodnosti za članstvo. V septembru se je začelo novo šolsko leto jezikovnih tečajev, ki ponujajo obrtnikom in podjetnikom ter delavcem bogastvo novega znanja. Visoko kvaliteto zagotavljajo preizkušeni predavatelji, ki poskrbijo za učinkovito in hitro učenje tujega jezika. Jezikovnim skupinam se je še možno pridružiti. Člani najdete na zbornici tudi ponudbo ugodnih kratkoročnih kreditov. Člane s posebnimi popusti vabimo k oglaševanju v reviji Naša pot, k najemu dvoran in učilnic za interno izobraževanje zaposlenih, kupcev ali poslovnih partnerjev. Članom nudimo brezplačno specialistično svetovanje s področja delovnopravne zakonodaje, prava, prenosa lastništva, davkov in podobno. Konec leta bomo za otroke obrtnikov in podjetnikov in njihovih zaposlenih organizirali novoletno prireditev za otroke.
Ponujamo celovite storitve pisarniških storitev za mala podjetja, izdelamo plačilne liste in s pomočjo zunanje profesionalne ekipe strokovno prevzamemo vodenje vašega računovodstva. Člani OOZ Ljubljana Vič imajo v enoti medicine dela v Zdravstvenem domu Vič posebni popust na osnovne zdravniške preglede in dodatne storitve v okviru medicine dela. Radi bi vas spomnili tudi na številne ugodnosti kartice Mozaik podjetnih, ki jih najdete tudi na spletni strani www. mozaikpodjetnih.si. Mozaik podjetnih ponuja ugodnosti in prihranke, ki hitro presežejo višino članarine zbornici. Veselimo se vašega obiska na zbornici, radi vam bomo pomagali.

mag. Peter Grabner, sekretar

Scroll to top