Člani OOZ Ljubljana Vič so se udeležili strokovnega potovanja na Škotsko

Območna obrtno-podjetniška zbornica Ljubljana Vič je v drugi polovici aprila organizirala strokovno potovanje na Škotsko. Udeležence je pot iz letališča v Benetkah najprej vodila v Glasgow. Nekoč središče tobačne trgovine vabi z lepo obnovljenim starim mestom. Ogledali so si katedralo iz 12. stoletja in niz bogatih meščanskih hiš, ki pričajo o bogastvu, ki se je tam ustvarjalo s trgovino.

Ustavili so se ob jezeru Loch Lomond, ki slovi kot najlepše v deželi. Posuto z otočki je res pravljično. Pot je vodila v ‘škotsko visokogorje’, najvišji vrh dežele visok le 1340 m. Udeleženci so si ogledali proizvodnjo destilacije in nadaljevali do jezera Loch Ness, ki je najbolj znano po svojem skrivnostnem bitju Nessie. Iz Invernessa je pot vodila do privatnega dvorca Angleške Kraljeve družine Balmoral. Po postanku v mestecu Pitlochry in ogledu palače v mestu Scone, kjer so na posebnem kamnu kronali škotske kralje je pot vodila dalje v Edinburg, prestolnico in eno najlepših mest na Otoku. Še ogled Edinburškega gradu visoko nad mestom in normansko katedralo in vrtove pod gradom. Zanimiva pa je bila tudi na nakupovalna Princess ulica.

Takšna povezovanja obrtnikov in podjetnikov ter nova spoznanja koristijo članom tudi pri vsakodnevnih podjetniških aktivnostih in sklepanju novih poslov.

mag. Peter Grabner, sekretar

Scroll to top